Шошқа етінен жасалған сорпа (Тайланд)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Шошқа еті 100, зәйтүн майы 20, пияз 30, балдыркөк (Тамыр) 20, кокос сүті 10, сірке суы 5, мускат жаңғағы, ұнтақталған қара бұрыш, тұз.
Сипаттамасы Кішкене кесектерге кесілген шошқа еті тұзды суға қайнатылады, зәйтүн майы қосылады және ет сұйықтық буланғанша қайнатылады. Бөлек, майдалап туралған пияздың ақ бөлігін және үгітілген балдыркөк тамырын тұзды суға қайнатады, ет, аздап үгітілген мускат жаңғағын қосады, сорпаны пісірілгенге дейін жеткізеді, оттан шығарады, кокос сүтін, сірке суын құйып, тұз бен қара бұрыш қосады. .