Қырғыз тіліндегі лагман (Қою сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті 110, асханалық маргарин 15, бидай ұны 100, пияз 20, томат пюресі 10, шалғам 80, сарымсақ 5, сода 2, сірке суы (3%) 8, ұнтақталған бұрыш 0, 5, шөптер, тұз.
Сипаттамасы Тұщы қамырдан кеспе дайындайды және оны тұзды суға қайнатады. Тұздық дайындалады: кішкене кесектерге кесілген ет қоңыр қабық пайда болғанша қуырылады. Кішкене текшелерге кесілген шалғам мен пиязды, ұнтақталған бұрышты салып, қуыруды жалғастырыңыз. Содан кейін қызанақ пюресі, туралған сарымсақ қосылады, сорпа құйылады және дайын болғанға дейін жеткізіледі. Қызмет көрсету кезінде қыздырылған кеспе тұздықпен жабылады. Тұздыққа болгар бұрышын қосуға болады. Сірке суы бөлек беріледі.