Күлчетай (Сорпасы бар ет)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қой еті 120, тары ұны 80, пияз 20, бұрыш 0,5, жұмыртқа 1/4 дана., тұз. Қойды 1,5-2 кг кесектерге көп мөлшерде тұздалған суға қайнатады, әрқайсысы 10-12 г кең, жіңішке тілімдерге бөледі. Жаңа піскен, қатты қамырды кеспе тәрізді жайып, төртбұрыштап турап, сорпада қайнатады, сақиналарға кесілген пиязды бұрыш қосылған аз мөлшерде майлы сорпада қайнатады. Қызмет көрсету кезінде кеспе пиязбен араластырылады және оның үстіне ет салынады. Сорпа ыдыстарда бөлек беріледі.