Сұлу хингал (Кеспе сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут

Өнімдер
Қой еті 160
ұн 40
жұмыртқа 1/10 дана.
бұршақ 25
еріген сары май 25
пияз 25
шарап сірке суы 10
шөптер (кинза
аскөк) 20
кептірілген жалбыз 1
дәмдеуіштер
тұз.
ұн 40
жұмыртқа 1/10 дана.
бұршақ 25
еріген сары май 25
пияз 25
шарап сірке суы 10
шөптер (кинза
аскөк) 20
кептірілген жалбыз 1
дәмдеуіштер
тұз.
Сипаттамасы Қойды бөліктерге бөліп, дайын болғанға дейін қайнатады. Алынған сорпада алдын ала суланған бұршақ қайнатылады. Ашытқысыз қамырды кеспе тәрізді жайып, тіктөртбұрыштарды (2-3 см) турап, дайын болғанға дейін 5 минут бұрын сорпаға салады, ыдысты қайнатады, қуырылған пияз, тұз, кинза, аскөк енгізеді. Қызмет көрсету кезінде кептірілген жалбызға себіңіз. Сірке суы бөлек беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Сұлу хингал (Кеспе сорпа) пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Из продуктов вам понадобятся Қой еті 160, ұн 40, жұмыртқа 1/10 дана., бұршақ 25, еріген сары май 25, пияз 25, шарап сірке суы 10, шөптер (кинза, аскөк) 20, кептірілген жалбыз 1, дәмдеуіштер, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz