Тувалық кеспе
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Ұн 35, жұмыртқа 1/4 дана., су 10, қой еті (Артқы және иық бөлігі) 100, пияз 25, еріген сары май 15, тұз.
Сипаттамасы Ұсақ кесектерге кесілген қой еті қайнаған, сүзілген қой етінің сорпасына салынады. Сорпа ет жұмсақ болғанша қайнатылады және тұздалады. Ұннан, еріген сары майдан, жұмыртқа мен тұздан қатты қамыр илеп, қабатқа жайып, ұзындығы 15-20 см, ені 1 см кеспе кеседі.Кеспені сорпаға салып, дайын күйге келтіреді. Қызмет көрсету кезінде шикі пиязды табаққа салыңыз.