Қытай қырыққабаты қосылған кеспе сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты40 минут
Өнімдер 4 порция үшін 10 бұрыш бұршағы 1/2 шай қасық асшаян пастасы 1 шай қасық балық тұздығы 6 кішкене пияз 200 гр қытай бидай кеспесі Қытай қырыққабатының 4 жапырағы 2 пияз қосылған жасыл пияздың сабағы 3 ас қасық соя тұздығы 2 ас қасық қант 100 гр қуырылған жержаңғақ чили ұнтағы
Сипаттамасы Дайындау уақыты: 40 мин. Пиязды ұсақтап тураңыз. Кеспені қайнаған суға құйыңыз, суды төгіп тастаңыз, кеспені салқын сумен шайыңыз және ағызып жіберіңіз. Бұрышты, асшаян пастасын, балық соусын және туралған пиязды ерітіндідегі пастаға ұсақтаңыз. Қырыққабат жапырақтарын ұсақтап тураңыз, жасыл пиязды ұзындығы 1 см кесектерге кесіңіз. 1 литр суды макаронмен қайнатыңыз, соя тұздығы мен қантпен дәмдеңіз. Қырыққабат пен жасыл пиязды қосып, қайнатыңыз. Соңында кеспе қосып, қыздырыңыз. сорпаны чили ұнтағымен дәмдеңіз және туралған жержаңғақпен безендіріңіз. Мәлімет үшін: Мұндай сорпа Тайландта көшеде сатылады. Сорпадан басқа, сіз қуырылған шошқа етінің бөліктерін ұсына аласыз. Бұл сорпаны жұмыртқа немесе күріш кеспесімен де дайындауға болады.