Кесме (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Қой еті 110
томат пастасы 5
шалғам 40
жусай 10
пияз 20
құйрық майы 10
сарымсақ 5
сүйектер 100
ұн 30
жұмыртқа 1/4 дана.
дәмдеуіштер
тұз.
томат пастасы 5
шалғам 40
жусай 10
пияз 20
құйрық майы 10
сарымсақ 5
сүйектер 100
ұн 30
жұмыртқа 1/4 дана.
дәмдеуіштер
тұз.
Сипаттамасы Қой еті мен құйрық майын текшелерге турап, қызанақ, пияз, ағартылған шалғам және жусай қосып пісірілгенге дейін қуырады.жолақтарға кесіп, өткізеді. Ет қуырылған көкөністермен және аз мөлшерде сорпамен біріктіріліп, дайын болғанға дейін бұқтырылады. Қалған сорпа құйылады, сорпа қайнатылады, кеспе салынады және 3-5 минут қайнатылады, содан кейін майдалап туралған сарымсақ пен дәмдеуіштермен дәмделеді. Сорпа тостағанға беріледі.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Кесме (Сорпа) пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 3 мин. Из продуктов вам понадобятся Қой еті 110, томат пастасы 5, шалғам 40, жусай 10, пияз 20, құйрық майы 10, сарымсақ 5, сүйектер 100, ұн 30, жұмыртқа 1/4 дана., дәмдеуіштер, тұз.. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz


