Кесме (Сорпа)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер Қой еті 110, томат пастасы 5, шалғам 40, жусай 10, пияз 20, құйрық майы 10, сарымсақ 5, сүйектер 100, ұн 30, жұмыртқа 1/4 дана., дәмдеуіштер, тұз.
Сипаттамасы Қой еті мен құйрық майын текшелерге турап, қызанақ, пияз, ағартылған шалғам және жусай қосып пісірілгенге дейін қуырады.жолақтарға кесіп, өткізеді. Ет қуырылған көкөністермен және аз мөлшерде сорпамен біріктіріліп, дайын болғанға дейін бұқтырылады. Қалған сорпа құйылады, сорпа қайнатылады, кеспе салынады және 3-5 минут қайнатылады, содан кейін майдалап туралған сарымсақ пен дәмдеуіштермен дәмделеді. Сорпа тостағанға беріледі.