Үй кеспесі қосылған сорпа
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты15 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г ет, 1 сәбіз, 1 пияз, 2 ас қасық май. Үй кеспесі үшін: 1,5 кесе ұн, 1 жұмыртқа, тұз. Сорпаны ет пен сүйектен пісіріңіз. Аршылған сәбіз мен пиязды жұқа жолақтарға турап, майға қуырып, сорпаға салып, қайнатыңыз, содан кейін кеспе, лавр жапырағы, бұрыш, тұз қосып, 15 минут пісіріңіз. Үстелге сорпасы бар табаққа салған кезде майдалап туралған көк шөптерді себіңіз. Кеспе осылай дайындалады. Ұнды үстелге кішкене слайд түрінде електен өткізу керек, оның жоғарғы жағында кішкене ойық жасалады. 1 жұмыртқаны сындырып, төрттен бір кесе сумен араластырыңыз, қоспаны дайындалған шұңқырға құйыңыз. Қамырды жұмсақ қозғалыстармен илеңіз, ұнды құдыққа жинап, жеткілікті серпімді және біркелкі араластырылған қамыр алынғанша. Қамырды өте жұқа қабатқа жайып, ұн себіңіз де, ұзындығы 4-5 см тар жолақтарға кесіңіз. Сорпаға кеспенің қажетті мөлшерін құйыңыз. Осыдан кейін, жасыл түстерді саңылаулы қасықпен алып тастаңыз, оны ет тартқыштан өткізіп, сүзілген және салқындатылған сорпамен араластырыңыз. Қияр, пияз, аскөк, редис, қайнатылған жұмыртқаны турап, барлығын сорпаға салыңыз, сосын қаймақ, қыша қосып, шөптер қосылған сорпаны құйып, араластырыңыз.