Салқын баклажан сорпасы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Жас баклажандар: 250 г. Жасыл пияз: 30 г. Жасыл сарымсақ: 20 г. Үстел сірке суы: дәміне қарай, Соя соусы: дәміне қарай, ұнтақталған қызыл бұрыш: 1 г. Дәмдеуіш 1,5 г. Процесс: Жас баклажандарды жуыңыз және бумен пісіріңіз, сонда шанышқы оларға оңай енеді. Содан кейін буға пісірілген жемістерді ұсақтап турап, суық сумен тез жуып, суды ағызып жіберіңіз. Пияз мен сарымсақты ұсақтап тураңыз, сірке суымен суда сұйылтылған бұрышпен араластырыңыз, тұрыңыз. Қайнаған суға (1-1,5 л) және соя тұздығына құйыңыз, оған дәмдеуіштер қосыңыз, пісірілген баклажандарды сол жерге салыңыз. Салқын сорпа жеуге дайын.