Саңырауқұлақтар қосылған баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 3-4 баклажан, 500 г. жаңа саңырауқұлақтар, 3 пияз, 80 г. еріген сары май немесе май, 1 стакан қаймақ, 2 ас қасық. ас қасық ұн, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Баклажандарды жуыңыз, кесектерге кесіңіз, тұз себіңіз және шырын ащы болып шығуы үшін жүктің астына қойыңыз. Содан кейін аздап ұнға орап, майға қуырып, тілімдерге кесілген пиязды қосыңыз. Саңырауқұлақтарды жуыңыз, ұсақтап тураңыз және баклажан мен пиязбен, тұзбен бірге қуырыңыз. Мұның бәрін 1 ас қасық араластырылған қаймақпен жабыңыз. қасық ұн, қақпақпен жабыңыз және дайын болғанға дейін пеште пісіріңіз.