Баклажандарды тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Баклажанның емдік қасиеті бар, қандағы холестеринді төмендетеді. Тұздау үшін ұсақ және орташа мөлшердегі тұтас баклажандарды алыңыз. Жемістер 5% қайнаған тұзды ерітіндіде (бір шелек суға 500 грамм тұз) 3-5 минут бойы ағартылады. Осыдан кейін олар салқындату үшін мұзды суға ауыстырылады. Салқындатылған баклажандарды судың ағуы тоқтағанша қатты сығып алу керек. Содан кейін жемістер ұзындығы бойынша екіге бөлінеді, осылайша кесілген жер сабаққа жетпейді. Тұздалғаннан кейін 30-35 күннен кейін баклажандар пайдалануға дайын болады. Сақтау процесінде зеңді мезгіл-мезгіл алып тастау және шеңберді жуу қажет.