Қарбыздарды тұздау - жалпы ережелер
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Тұздауға ең қолайлы - жұқа қабығы бар, ұсақ және орташа мөлшердегі кеш сортты қарбыздар. Тұздалған қиярлар үшін қарбыздар зақымдалмаған, піскен, пішіні дұрыс, ауру әсер етпеген, тығыз, шырынды целлюлозасы бар қарбыздарды алады. Піскен және жасыл, мұздатылған және механикалық зақымданған жемістер тұздау үшін пайдаланылмайды. Қарбыздарды сұрыптайды, сабағын алып тастайды, жуады және бөшкеге салады. Содан кейін шірік шеңбер, салмақ қолданылады және тұзды ерітіндімен құйылады. Болашақта зеңді жүйелі түрде алып тастау қажет. Тұздалған қарбыздарды сақтау үшін ең жақсы температура - 0-3С жылу. Тұздау процесі шамамен екі айға созылады. Тұздау процесін жылдамдату үшін қарбызды инемен шаншу керек (әр түрлі жерлерде 8 шаншу). Бұл тұздау уақытын 1,5 айға дейін қысқартуы мүмкін. Қарбыздар - 10кг Тұздық: су - 5л тұз - 400-500г