Тұздалған қарбыздар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тұздық - 600-800 г тұз, 12 л су. Салмағы 2 кг-ға дейінгі қарбыздарды жақсылап жуады, теседі. инемен, бөшкеге мықтап салыңыз. Тұзды ерітіндімен құйылады және дереу суыққа ауыстырылады.
Сипаттамасы Қарбыздарды қырыққабатта немесе алмада тұздауға болады. Қырыққабатпен тұздау кезінде ыдыстың түбін және қарбыз арасындағы саңылауларды тұздауға дайындалған қырыққабатпен толтырады. Үстіне қырыққабат қабаты да салынады. Жүкті үстіне қойып, салқын жерде сақтайды. Алмамен тұздау кезінде олар қарбыз арасындағы бос жерлерді толтырады және тұзды ерітіндімен толтырады.