Қырыққабаттың тұтас бастары мен жартысы бар қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты2 минут
Өнімдер Сондай-ақ, ағартуды қолдана отырып, қырыққабатты екіге бөліп тұздау әдісі бар. Қырыққабаттың дайындалған бастары қайнаған тұзды ерітіндіде (тұзды суда) 2-3 минут бойы ағартылады. Салқындағаннан кейін оларды бөшкеге мықтап салып, тұз себеді. Үстіңгі жағы жасыл қырыққабат жапырақтарымен, майлықпен, шеңбермен жабылып, жүк салынады. Дайындалған қырыққабат - 10 кг Тұз - 600 г
Сипаттамасы Сондай-ақ, қырыққабатты қырыққабаттың тұтас бастарымен немесе жартысымен ашытуға болады. Мұндай ашыту әсіресе Украинада кең таралған. Тұздау үшін қырыққабаттың ең соңғы сорттарының бастары алынады, олар тығыз. Оларды доб тазартып, бөшкеге салады. Бөшкенің түбі жасыл қырыққабат жапырақтарымен қапталған, үстіңгі жағы да. Қырыққабатқа майлық, дөңгелек және жүк салынады, содан кейін ол 4% тұзды ерітіндімен (бір шелек суға 400 грамм тұз) құйылады. Ашыту процесінде күтім туралған немесе ұсақталған қырыққабатпен бірдей. Қырыққабат бастары - 10 кг Тұздық: су - 8л тұз - 320г Қырыққабаттың тұтас бастары мен жартысын туралған (ұсақталған) қырыққабат пен сәбізбен бірге тұздауға болады. Олар мұны осылай жасайды: туралған қырыққабатқа сәбіз қосып, тұзбен ұнтақтайды. Оны 30 сантиметр қабаты бар дайындалған бөшкеге салыңыз. Содан кейін қырыққабаттың тұтас бастары немесе жартысы қатарға қойылады. Олардың үстіне туралған қырыққабат және т.б. салынады. Үстіне жасыл қырыққабат жапырағымен, майлықпен, шеңбермен жауып, жүкті салыңыз. Ашыту шарттары туралған қырыққабатпен бірдей. Таяқпен тесу қажет. Дайындалған қырыққабат - 10 кг Сәбіз - 300 г Тұз - 230 г