Ащы ашытылған қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Егер қырыққабат өте шырынды болмаса және шырын қырыққабатты толығымен жаппаса, онда оны әлсіз тұзды ерітіндімен құю керек - 10 литр суға 200 г тұз.
Сипаттамасы Қырыққабаттың бастарын 4 бөлікке кесіңіз. Бөлек түрде тұз, ұнтақталған қызыл бұрыш және майдалап туралған сарымсақ қоспасын дайындаңыз. Төрттен бір бөлігін алыңыз, жапырақтарды жайыңыз, қоспамен себіңіз, содан кейін шырын шыққанға дейін қатты езіңіз. Қаласаңыз, қырыққабатты үгітілген сәбізбен толтыруға болады. Қырыққабаттың дайындалған бастарын эмальданған шелекке немесе кастрюльге мықтап салыңыз. Қысымды үстіне қойыңыз.