Түсті қырыққабат тұздалған қияр
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы жылдың кез келген уақытында керемет көкөністі пайдалануға мүмкіндік береді. Тұздалған қиярға арналған күзгі сорттардың бастарын алып, қараңғы түсе бастағанға дейін оларды тез өңдеген дұрыс. Қырыққабат гүл шоғырына бөлінеді, таза ағынды сумен жуылады, банкаларға тығыз салынады және келесі құрамдағы сіңірілген және салқындатылған тұзды ерітіндімен құйылады: 10 кг гүлді қырыққабат үшін - 5,5 литр су, 400 г тұз және 400 г сірке суы. Бөлме температурасында екі апталық ашытудан кейін тұздалған қияр суыққа ауыстырылады. Ал енді қысқы азық-түлікті күрделірек дайындауды үйренейік.