Ет қосылған қышқыл қырыққабаттан жасалған солянка
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 1,2 кг қышқыл қырыққабатты алыңыз, 3 суық суға жуыңыз, сығыңыз, үлкен пиязды 2-3 қасық маймен қуырыңыз, қырыққабат қосып, саңырауқұлақ сорпасын қосып қуырыңыз (6 саңырауқұлақтан). 1,5 сағат пісіргеннен кейін қырыққабат жұмсарған кезде, 400 г қуырылған ветчина мен 400 г қуырылған шошқа етін, 100 г шұжықты, 100 г фунт жабайы аңды немесе түскі астан қалған басқа салқын етті салыңыз (тек 600 г ет болуы үшін). Қоспаға бұрыш, тұз, лавр жапырағын қосыңыз, 30 минут қайнатыңыз. Әдеттегідей 1 қасық қуырылған ұнды қалай жасауға болады, оны қырыққабат пен етпен араластырып, тағы 10 минут қайнатыңыз. Содан кейін кастрюльге жіберіңіз, пешке, пешке 30 минутқа қойыңыз, солянка аздап қызарғанша.