Теңіз қырыққабатынан жасалған кәстрөл
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Теңіз қырыққабатынан жасалған кәстрөл. Қайнатылған теңіз қырыққабаты 100-150 г және ақ қырыққабат (300-400 г) кеспе түрінде кесіледі. Оларды кастрюльге салыңыз, жарма (1/4 кесе) қосыңыз, араластырыңыз және 10-15 минут қайнатыңыз. баяу отта. Содан кейін оны +40-50 С дейін суытып, 1 шикі жұмыртқаны қосып, араластырыңыз да, нан үгіндісімен майланған кастрюльге біркелкі қабатқа салыңыз. Үстіне үгітілген ірімшік (50 г), ұнтақталған нан үгіндісін себіңіз (2-3 үстел. қасықтар), үстіне май құйып, пеште пісіріңіз. Кесектерге кесіңіз және қаймақ құйыңыз (2-3 ас қасық қасық).