Қызыл телпек
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қамыр: 125 г маргарин, 1/3 кесе қант, 2...3 сарысы, 1 2/3 кесе ұн, 1 шай қасық наубайшы ұнтағы, 2...3 ас қасық нан үгіндісі. Қаптамасы: 5 ақуыз, 4/5 кесе қант, 1 кесе жаңғақ, 1/2 шай қасық даршын, 500 г қызыл қарақат (жаңа немесе мұздатылған). Маргаринді қантпен шайқаңыз, ұрып -соғуды жалғастыра отырып, сарысын бір -бірлеп қосыңыз, сосын ұнды пісіру ұнтағына қосыңыз. Қамырды шарға айналдырыңыз, жабыңыз, суықта 1 сағат ұстаңыз, жұқа тортқа жайыңыз, алынбалы торт пішініне салыңыз, биіктігі 5 см болатын жағын жасаңыз. Бетіне нан үгіндісін себіңіз, белки қантпен шайқаңыз, туралған жаңғақтарды, даршынды араластырыңыз. Жидектерді суық сумен шайыңыз, ауа массасының 2/3 бөлігімен араластырыңыз, бір нәрсеге салыңыз. Қалған ақуыздарды үстіне қойып, орташа ыстық пеште шамамен бір сағат пісіріңіз.