"Аленка" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Торт 3 қабаттан тұрады: біреуі губка торты, екеуі безе. Меренге: 4 ақуыз, 1 стакан қант, 1 стакан жаңғақ, 20 г коньяк. Белки қанттың жартысымен қатты көбікке шайқаңыз, қанттың қалған бөлігін шайқаудың соңында қосыңыз. Пісірілмеген пеште 2 безе тортын пісіріңіз. Әр қабатты (безеу, бисквит, безеу) 200 г сары майдан, 1 банка қоюландырылған сүттен, 1 шай қасық какао мен ванилиннен пышақтың ұшына дайындалған креммен майлаңыз. Губка торты: 3 жұмыртқа, 2 ас қасық ұн, 3 ас қасық қант. Сарысын ақ қантпен сүртіңіз (2 ас қасық). белки қалған қантпен шайқаңыз және біртіндеп белков 1/3 бөлігін сарысына қосыңыз, содан кейін ұнды мұқият араластырыңыз, қайтадан мұқият- бірақ қалған белки жоғарыдан төмен қарай араластырыңыз. Пішінді маймен майлаңыз, пергаментпен жабыңыз. Қамыр қалыптың 3/4 бөлігін толтыруы керек. 25.30 минут 220с температурада пісіріңіз, бұл кезде пешті ашпаңыз.