"Мереке" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Крем: 250 г сары май, 300 г қант ұнтағы, 3 сарысы, 2 шай қасық ұнтақталған Сары майды қант пен сарысымен сүртіңіз, соңында 2 ас қасық қатты салқындатылған кофе қосыңыз.
Сипаттамасы Губка торты: 8 жұмыртқа, 10 ас қасық қант, 7 ас қасық туралған жаңғақ, 3... 4 ас қасық ұнтақталған крекер, 1/2 мускат жаңғағы, 2 шай қасық наубайшы ұнтағы. Сарысын қантпен сүртіңіз, жаңғақ, крекер, үгітілген мускат жаңғағын (міндетті түрде!), наубайшы ұнтағын және шайқалған б қосыңыз. Маймен майланған және нан үгіндісіне себілген пішінде 1 сағат пісіріңіз, толық салқындағаннан кейін алыңыз. Бисквитті сулауға арналған сироп: 3 шай қасық ұнтақталған кофе, 25 г коньяк, бір шай қасық қант. Глазурь: 2 ас қасық қант, 2 ас қасық сүт, 1/2 ас қасық сары май, шоколад бар. Шоколад пен қантты сүтте ерітіңіз (баяу отта). Бисквитті 3 бөлікке кесіңіз. Әрқайсысын сироппен жібітіп, кілегеймен жағыңыз. Бүкіл тортты жылы глазурьмен жабыңыз, үстіне қуырылған жаңғақтарды қалың себіңіз. Түнде тоңазытқышқа салыңыз.