Құлпынайдан жасалған торт - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы 2 жұмыртқа, 300 г қант, 200 г ұн, 50 г крахмал, 1/2 шай қасық наубайшы ұнтағы, 2 сарысы, ваниль, 100 г май, 400 г ірімшік, 500 г қаймақ, 1 кг жақсы құлпынай, б. желатин қасықтары. Ақуыздарды сарысынан бөліңіз, ақуыздарды суық жерге қойыңыз. 2 сарысына 100 г қант, 2 ас қасық ыстық су қосып, жақсылап шайқаңыз. Ұнтақ, ваниль және крахмал қосылған 50 г ұн қосыңыз. Мұның бәрін белков көбікпен араластырыңыз, маймен майланған және нан үгіндісіне себілген қалыпқа салыңыз. Пеште орташа отта 20 минут пісіріңіз. Қызарған кезде пештен шығарып, суытыңыз. Қалған ұннан, 2 сарысы мен 50 г қанттан ванильмен қамыр илеп, тоңазытқышқа 30 минутқа қоямыз. Тортты пісіріп, оны пергамент қағазға ыстық етіп салыңыз. 250 г құлпынайды електен сүртіңіз, ірімшік пен қантпен араластырыңыз, қаймақ пен сұйылтылған желатин қосыңыз. Массаны араластыру оңай. Тортқа массаның жартысын жайып, үстіне бисквит тортын салып, қалған массаны салыңыз. Құлпынаймен безендіріңіз.