"Дрезден" торты
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Қажет: Қамыр үшін: 250 г ұн, 100 г май, 1 жұмыртқа, 1/2 шай қасық құрғақ ашытқы. Салма үшін: 100 г сары май, 100 г қант, 50 г ұн, 2 жұмыртқа, 4 ас қасық лимон шырыны, ром, бадам, сүт. Қамырды тез илеп, тоңазытқышқа жарты сағатқа қойыңыз. Содан кейін жайыңыз және торт пішініне салыңыз. Сары майды қантпен араластырыңыз, жұмыртқа мен ұн қосыңыз. Тұз, лимон шырыны мен қабығымен дәмдеңіз, ром мен бадам қосыңыз. Сүтті қайта қыздырыңыз. Пішінді тортпен бірге пешке салыңыз және пісіріңіз. Дайындалған қант, май, ұн және жұмыртқа қоспасына жылы сүтті құйыңыз, бәрін араластырыңыз. Алынған массаны тортқа құйыңыз да, оны қайтадан пешке жарты сағатқа қойыңыз. Торттың беті пісірілген және қызарған болуы керек.