Лимон глазурі қосылған шоколадты торт
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы ҚАМЫР: 5 жұмыртқа, 1 шымшым тұз, 3 ас қасық жылы су, 150 г қант, 1 пакет ванильді қант, аздап ром, 70 г крахмал, 150 г муск, 2 толық емес шай қасық қопсытқыш, 1 ас қасық какао, 50 г үгітілген тәтті бадам, 100 г маргарин. САЛМАСЫ: 200 г майлы сүзбе, 1 ас қасық қант, лимон қабығы, 3 ас қасық шие джемі, 6 г желатин, 250 г кілегей. ДЕКОРАЦИЯ: 2 пакет лимон глазурі мен 1 шоколад. Сарысын қантпен шайқаңыз, жылы сұйық маргарин, + тұз, жылы су, ванильді қант қосыңыз. Еленген ұнды, крахмалды, қопсытқышты, какаоны қасықпен ақырын араластырып құйыңыз. Ром мен бадам қосыңыз. Қатты көбікке шайқалған ақуыздарды енгізіңіз және қамырды диаметрі 24-26 см майланған пішінге салыңыз, тегістеңіз және t = 200 25 минутта пісіріңіз. Салқындағаннан кейін тортты қалыңдығы бірдей 3 бөлікке кесіңіз. 200 г сүзбені қантпен, қабығымен және джеммен араластырыңыз. Желатинді суық суға 10 минут салып қойыңыз, содан кейін баяу отқа қойыңыз және үнемі араластыра отырып ерітіңіз, сүзбеге құйыңыз. Массаны сәл салқындатыңыз. Ол қата бастағаннан кейін, шайқалған өріктерді қосыңыз. Торттың төменгі қабаттарын осы массамен майлаңыз. Үстіңгі жағын лимон глазурімен жабыңыз: 300 г қант, 1/2 ас қасық су, 1/2 ас қасық сірке суы, 1 шай қасық май 1/2 лимон шырыны. Қантты ыстық сумен, сірке суымен жабыңыз, жабыңыз және пісіріңіз. Егер сироптың бір тамшысы жіпті өзімен бірге тартса, оттан алыңыз. май, шырын қосып, ұнтақтаңыз. Сироп қоюланып, ағара бастаған кезде торттың үстіне құйыңыз.