Шабдалы мен маскарпоне қосылған торт (Тағамдар: итальяндық)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Шамамен 16 бөлікке: Қамырға арналған: 100 гр сл. сары май 100 гр қант 1 пакет ванильді қант тұзы 1 шай қасық. үгітілген лимон қабығы 3 жұмыртқа 40 гр ұн 60 гр ұнтақталған бадам 50 гр крахмал 1 шай қасық. крем мен безендіруге арналған қамырға арналған қопсытқыш: 8 парақ желатин 250 гр майсыз йогурт 500 гр Маскарпоне ірімшігі 150 гр қант 2 ванильді бұршақ 500 мл крем 8 шабдалы жартысы (Банкадан) үгітілген ақ шоколад 13 - 16 марципан қоян (Дайындау үшін шикі массадан дербес) Сонымен қатар: серіппелі пішінді табаға арналған май 1. Пешті 180 С дейін қыздырыңыз, жұмсақ майды, қантты, ванильді қантты және тұзды кілегейлі массаға араластырыңыз. Лимон қабығы мен жұмыртқаны араластырыңыз. Ұнды, бадамды, крахмалды және қамырға арналған қопсытқышты араластырыңыз, жұмыртқа массасына араластырыңыз. Бөлінген пішінді (Диаметрі 26 см) маймен майлаңыз. Қамырмен толтырып, 25 - 30 минут пісіріңіз. Тортты суытып, екі қабатқа кесіңіз. 2. Желатинді суық суға батырыңыз. Йогуртты маскарпоне мен қантпен араластырыңыз. Ванильді қабықтарды ашып, өзегін сол жерден алып тастаңыз, ірімшік креміне қосыңыз. Кремді қатты шайқаңыз. Желатинді сығыңыз, ерітіңіз және массаға араластырыңыз. Кремді қосып, кремді тоңазытқышқа шамамен 30 минутқа қойыңыз. 4. Тортты қалған креммен жағыңыз, сонымен қатар бүйірлеріне. Қалған шабдалыларды жолақтарға кесіңіз. Тортты шабдалы сабанымен және үгітілген ақ шоколадпен безендіріңіз, суықта 4 сағатқа қойыңыз. марципан қояндарымен безендіріңіз. 3. Торт пішінін торттың төменгі қабатының айналасына қойыңыз, 0,5 см бос орын қалдырыңыз.Шабдалының 2 жартысын бір жаққа қойыңыз, қалғанын тортқа салыңыз, үстіне кремнің жартысын жағыңыз. 2. Торттың екінші қабатымен жабыңыз.