Алма қосылған құймақ пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 500 г ұн, 3 жұмыртқа, 1 ас қасық еріген сары май, 1/2 л сүт, 2 ас қасық қант, 5 г сары май. Салма: 1 кг алма, 1 / г стакан қант, 100 г қаймақ, 2 жұмыртқа. Сарысын қант пен тұзбен сүртіңіз, сүтті қосыңыз, жақсылап араластырыңыз, еріген сары майды құйыңыз, барлығын ұнға құйыңыз, түйіршіктер болмауы үшін үнемі араластырыңыз. Соңғы кезекте көбікке шайқалған белки құйыңыз. Құймақтарды пісіріп, табаға салыңыз, әр құймақты маймен майлап, майдалап туралған алмалармен ауыстырып, құм себіңіз. Жұмыртқаны қант пен қаймақпен араластырып, үстіне құймақ құйып, пешке салыңыз.