Қарақұмық ботқасы қосылған қаймақта пісірілген кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмарды (400-500 г) 1 литр суға 15 г тұз қосып 3 - 5 минут қайнатыңыз. Тілімдерге кесіңіз және майсыз майға қуырыңыз(2 үстел. қасықтар) пиязбен бірге (2-3 дана.), сосын тұз, бұрыш қосыңыз. Қарақұмық ботқасын (200 г жарма) пісіріп, қаймақ тұздығын (200 мл қаймақ, 1-2 шай қасық қуырылған ұнды 2-3 қасық сары майға, тұзға, бұрышқа) пісіріп, 3-5 минут қайнатыңыз. Ботқаны майланған кастрюльге салыңыз, үстіне кальмар кесектерін салыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз (20 г) және пешке салыңыз. Дайын тағамды кесектерге (бөліктерге) кесіңіз.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қарақұмық ботқасы қосылған қаймақта пісірілген кальмар пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 5 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz