Қарақұмық ботқасы қосылған қаймақта пісірілген кальмар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмарды (400-500 г) 1 литр суға 15 г тұз қосып 3 - 5 минут қайнатыңыз. Тілімдерге кесіңіз және майсыз майға қуырыңыз(2 үстел. қасықтар) пиязбен бірге (2-3 дана.), сосын тұз, бұрыш қосыңыз. Қарақұмық ботқасын (200 г жарма) пісіріп, қаймақ тұздығын (200 мл қаймақ, 1-2 шай қасық қуырылған ұнды 2-3 қасық сары майға, тұзға, бұрышқа) пісіріп, 3-5 минут қайнатыңыз. Ботқаны майланған кастрюльге салыңыз, үстіне кальмар кесектерін салыңыз, қаймақ тұздығын құйыңыз, үгітілген ірімшікке себіңіз (20 г) және пешке салыңыз. Дайын тағамды кесектерге (бөліктерге) кесіңіз.