Кальмардан құйылған "Теңіз жұлдызы" тефтелі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Кальмарды дайындаңыз (150-200 г). Оларды треска филесімен (150 - 200 г), суланған нанмен (50 г), пиязбен (3-4 дана) біріктіріп, ет тартқышқа жіберіңіз. Массаға бидай ұнын (1 шай қасық) салыңыз. қасық), жұмыртқа(1 дана.), тұз, бұрыш, қант және фрикаделькалар жасаңыз (бірге жаңғақ). Кәстрөлге тамырларды салыңыз (қабығы бар 1 пияз, қабығы аршылған қызылша (1 дана), сәбіз (2-3 дана), ақжелкен (1 дана), 2-2 1/2 стаканға құйыңыз. су, тұз, бұрыш қосып, 40-45 минут қайнатыңыз. Сорпаны сүзіп алыңыз. Котлеттерді қайнатпамен (3-4 см) құйып, 50-60 минут баяу отта пісіріңіз. Сорпаға желатин (10 г) қосып, желе дайындаңыз. Теңіз жұлдызы тәрізді котлеттерді табаққа салыңыз, қайнатылған сәбіз, ақжелкен, 5-6 қара зәйтүн және 6-8 ит ағашының жидектерінің жұлдыздарымен безендіріңіз, желе құйыңыз. Салқындату үшін. Тағамға желкек ұсыныңыз.