Сәбіз қосылған ашытылған, ақбас қырыққабат
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы 10 кг қырыққабат, 300 - 500 г сәбіз, 25 г зире немесе аскөк тұқымы, 200 - 250 г тұз. Сәбіз қырыққабаттың сыртқы түрін жақсартады, оны каротинмен және қантпен байытады. Мұқият жуылған сәбіз тазартылады және кеспеге кесіледі немесе ірі үккіште ұсақталады. Сәбізді туралған қырыққабат, зире және тұзбен араластырыңыз. Әдеттегідей ашыту. Егер шырын көп пайда болса, оны құйып, тоңазытқышта сақтаңыз, содан кейін дайын қырыққабатқа құйыңыз.