Қырыққабатты маринадтауға дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бөшкеге салмас бұрын, қырыққабатты үстелге кішкене бөліктерде қолмен ысқылайды, оған тұз себеді және шырын ағып кеткенше қажетті қоспаларды береді. Осыдан кейін ол бөшкеге салынып, қалыңдығы 2О-40 сантиметр болатын әр қабат мықтап тығыздалады. Бөшкенің түбі жақсы жуылған қырыққабат жапырақтарымен алдын ала қапталған. Қырыққабатты төсеуді аяқтағаннан кейін, оның үстіне жасыл қырыққабат жапырақтарымен жабылады, содан кейін майлықпен шіріген шеңбер салынып, жүк салынады. Бір тәуліктен кейін шіріген дөңгелектің бетінде тұзды ерітінді пайда болуы керек.