Қызанақты тұздау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Таңдалған қызанақ мұқият жуылады. Оларды жуудың ең оңай жолы келесідей: себетке 5-6 килограмм жеміс салып, оны ыдысқа немесе бөшкеге бірнеше рет суға батырыңыз. Сондай-ақ, суды бірнеше рет ауыстырып, бассейнде, сондай-ақ кран немесе душ астында жууға болады. Жуылған жемістер түбіне, ортасына және үстіне қойылатын дәмдеуіштермен бірге бұрын дайындалған бөшкеге (жуылған, буға пісірілген, күкіртпен фумигацияланған) тығыз салынады. Қызанақтарды төсеу кезінде бөшке мезгіл-мезгіл шайқалады. Бөшкені әртүрлі тәсілдермен тығындауға болады. Кейбіреулері төселген жемістерді майлықпен, сосын шеңбермен жауып, үстіне жүк салып, тұзды ерітіндімен құяды. Басқалары үстіңгі түбін толтырылған бөшкеге салып, тұзды ерітіндіні тіл мен ойық тесігі арқылы құяды. 24 сағаттан кейін тұзды ерітінді қосылады, бөшке тығынмен жабылады және осы пішінде сақталады. Қызанақтар шамамен бір жарым айдан кейін жеуге дайын болады. Біз ең көп таралған рецепттерді ұсынамыз, оларды басшылыққа ала отырып, дәмді тұздалған қызанақты алуға болады.