Тұздалған ветчина
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Шошқа етінің аяғын емдік қоспамен сүртеді: 400 г тұз, 10 г қант, 4 г нитрат (10 кг етке) және бөшкеге салады, әр қабат қоспамен себіледі. Бөшке жертөлеге 6 күн бойы орналастырылады. Содан кейін төменгі қабаттар жоғары қарай жылжытылады және тұзды ерітіндімен құйылады: 1 литр суға -160 г тұз, 5 г нитрат, 10 г қант. 40 кг баррельге 4 литр тұзды ерітінді қажет. Бөшке қақпақпен жабылады, жүк салынады және әр 5 күн сайын қабаттар ауыстырылады, ал тұзды ерітінді жаңасына ауыстырылады. 25 күннен кейін ветчина тұтынуға дайын болады. Ветчина 4-5 сағат бойы сіңдіріледі, тұзды ерітінді ағызылады, суспензияда кептіріледі және дәмдеуіштермен қайнатылады.