Өнімдерді ыстауға дайындау
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты3 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Барлық жағдайларда, темекі шегу әдісіне қарамастан, ысталған өнімдерді алдын ала тұздау керек, әйтпесе темекі шегу кезінде олар нашарлауы мүмкін. Шошқаларды тұздау жануарды сойғаннан кейін 2-3 күннен кейін жасалуы керек. Бірінші әдіс. Тұзды селитрамен және қантпен араластырыңыз (1 кг шошқа етіне 80 г тұз. 1,5 г натрий нитраты. 3 г қант) және осы қоспамен шошқа етінің бетін сүртіңіз. Үгітілген ветчинаны ішіне бір бөлігін жоғары қаратып бөшкеге салыңыз, қоспаның қалдықтарымен жабыңыз және суық бөлмеге қойыңыз. 10-12 күннен кейін тұздалған ветчинаны тұзды ерітіндімен жабыңыз, сонда ветчина толығымен сұйықтықпен жабылады. 1 кг шошқа еті үшін тұзды ерітіндіге қажет: бір литр су. 150 г тұз. 3 г селитра. 3 г қант. 0,3 г қалампыр, 0,2 г хош иісті бұрыш және лавр жапырағы. Тұздықты дайындау үшін дәмдеуіштерді қайнаған суға салып, 3-5 минут қайнатыңыз, содан кейін тұзды суытып, ветчинаны үстіне құйыңыз. Осыдан кейін 15 -20 күн бойы тұзды ерітіндіде ұстаңыз (мөлшеріне байланысты). Тұзды ерітіндіден алынған ветчинаны құрғақ, салқын жерде іліп қою керек. желдетілетін үй-жай. Мұндай ветчина салбыраған деп аталады, оны пісіргеннен кейін ғана тұтынуға болады. Кептірілген ветчинаны ыстауға болады. Қатты тұздалған өнімдерді (ветчина және басқалары) алдымен суық суға 2-5 сағат салып қою керек. Осыдан кейін ветчина ілмекке "отырғызылады". Мұны ауыр бұйымдарға қарағанда үлкенірек ілу үшін соңғысын 5-6 есе, ал жеңіліректері үшін 2 есе бүктеп, жіңішке кендір арқанмен немесе жіппен жасаған дұрыс. Ешбір жағдайда қағаздан жасалған шпагаттарды, сондай-ақ таспаларды, шүберектер мен сымдардың қалдықтарын қолдануға болмайды. Сым темекі шегу процесінде ілулі бөлікті біртіндеп кесіп тастайды және ол отқа түсіп кетуі мүмкін. Қағаз жіптері суланады, ал шүберек таспалар ұшқыннан (немесе жоғары температурадан) асып кетуі мүмкін. Белдік пен төс еті басқаша өріледі. Неғұрлым сенімді бекіту үшін шпагат белге және төс етіне бұралып, қабырғаны ұстап тұрады, ал шпик екі ілмекке ілінеді. Тұндырылған бұйымдар салқын, үрлемелі бөлмеде кептіріледі. Хош иісті заттар дымқыл өнімдерге жақсы енбейді, өнімнің түсі нашарлайды және темекі шегуге көп уақыт кетеді.