Пісірілген-ысталған ветчина (ветчина), белдіктер, төс еттері
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Бұл өнімдер темекі шегуге шикі ысталған өнімдер сияқты дайындалады. Алдымен олар ысталады, содан кейін қайнатылады. Бұл жағдайда ветчина, омыртқа және төс еттерін (соңғыларының майы аз болуы керек) ыстау ыстық әдіспен жүзеге асырылады. Ыстық ысталған кезде отын туннель түрінде төселеді. Егер түтін камерасының өлшемдері рұқсат етсе, онда туннельді ұзындығы бойынша жалғастырып, бөренелерді қатар қою арқылы отынның мөлшері көбейтіледі. Бұл жағдайда үгінділер отынның біркелкі жануы үшін отынға жұқа қабатпен орналастырылады. Отынның жануы демпферлермен реттеледі, егер отын қатты күйе бастаса, оларды жауып тастайды және керісінше. Сол сияқты, түтін шығаратын өнімдердің жанында түтіннің жиналуын тиісті клапандар арқылы реттеуге болады. Темекі шегу кезінде өнімдерден майдың тамшыламауын қадағалау керек, ошақты дымқыл үгінділермен жабу арқылы отты тез азайту керек немесе жанып жатқан көмірдің бір бөлігін алып тастау керек. Өнімдер осылайша 12 сағат бойы ысталады. Ысталған өнімнің дайындығы сыртқы түрімен де анықталады: өнімнің беті жақсы кептірілген және өзіне тән алтын-қызыл-қоңыр түске ие. Қою қоңыр түс шамадан тыс ұзақ темекі шегу арқылы алынады. Өнімді мұндай күйге келтіруге болмайды. Темекі шеккеннен кейін өнімдер қайнатылады.