Түскі асты дайындау тәртібі
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Түскі асты, таңғы асты немесе кешкі асты дайындауды бастамас бұрын, олардың қай сағатта шомылуға дайын болуы керектігін анықтап, қанша уақыт кететінін есептеу керек. Түскі ас, таңғы ас немесе кешкі ас дайын болғаннан кейін оны дереу үстелге беру керек екенін есте ұстаған жөн, әйтпесе ол суытып, дәмін жоғалтады, жеке тағамдар шамадан тыс пісірілген немесе шамадан тыс пісірілген болуы мүмкін. Таңғы ас, түскі ас немесе кешкі асты уақытында беру керектігінен басқа, әрбір тағам дәмді және сыртқы түрі жағымды болуы керек. Егер түскі асты дайындауға аз уақыт қалса, онда түскі асты тез дайындауға болатын өнімдерді таңдау керек. Бұл жағдайда ет және балық жартылай фабрикаттарын қолданған дұрыс. Сондай-ақ, көкөністерді, жаңа піскен, консервіленген немесе мұздатылған, қабығынан тазартылған, жуылған, туралған және белгілі бір сорпаға немесе гарнирге (көкөніс қоспалары) арнайы таңдалған, сондай-ақ жеміс компоттарын сатып алуға болады. Жартылай фабрикаттарды таңдау әр түрлі: котлеттер мен туралған котлеттер, стейктер, кәуаптар, балық филесі, қуыруға дайындалған балықтың нан кесектері және т.б. Ыдыс-аяқтарды толтыру үшін дайын тұздықтар сатылымда бар. Сондай-ақ, консервілерден түскі асты өте тез дайындауға болады: ет және балық сорпалары, бұқтырылған тағамдар, түрлі тұздықтардағы балықтар, майдағы жүгері. Консервіленген жемістер немесе жидектер өздігінен керемет тәтті тағамдар жасайды. Консервілермен бірге жартылай фабрикаттарды қолдану кешкі асты дайындауды едәуір жылдамдатады, мысалы, консервіленген жүгері, үрме бұршақ, жасыл бұршақтың гарнирін жартылай фабрикаттардан жасалған котлеттерге беруге болады. Балық филесін консервіленген бұршақпен пісіруге болады. Көкөністерден жасалған түрлі салаттар балық консервілерімен, шаяндармен, қатерлі ісік мойындарымен және т.б. тамаша толықтырылған. Мұндай салаттарды дәмдеу үшін дайын майонез тұздығы қолданылады. Және, сайып келгенде, толығымен дайын гастрономиялық өнімдердің кең ассортименті - әртүрлі шұжықтар, ысталғанен, ет пасталары, шұжықтар, шұжықтар, әртүрлі дайын балық өнімдері, сүт өнімдері, дайын тұшпара - қажет болған жағдайда түскі ас немесе таңғы ас дайындауға мүмкіндік береді. және оны 10-15 минут ішінде үстелге ұсыныңыз. Жартылай фабрикаттар мен консервілерден басқа, гастрономиялық дүкендерде, азық -түлік дүкендерінде және фирмалық дүкендерде, егер түскі асты тез дайындау қажет болса, әр түрлі концентраттарды (сорпалар, қырыққабат сорпасы, борщ, жарма, кеспе, желе және т.б.) сатып алуға болады. Бұл жағдайда түскі асты дайындауға бірнеше минут кетеді, яғни. судың қайнауына кететін уақыт. Менің сайтымда орналастырылған рецепттерде шамамен 4-5 адамға арналған белгілі бір тағамды дайындауға қажетті өнімдердің мөлшері көрсетілген. Тамақтанушылардың саны көбейген немесе азайған кезде азық-түлік мөлшерін де өзгерту керек екені түсінікті, бірақ олардың арақатынасын сақтау маңызды. Азық-түлік өнімдерін, ең болмағанда, қысқа мерзімге - бір-екі күнге дейін дұрыс сақтаудың маңызы зор. Ет, құлын, сүт, жаңа піскен шөптер, жемістер сияқты тағамдар тез бұзылып, қалыпты иісін, дәмін және түсін жоғалтады. Мұндай тағамдарды сақтаудың ең жақсы құралы - суық. Таңғы астан, түскі астан немесе кешкі астан кейін барлық ыдыстарды ыстық сумен және заманауи жуғыш затпен жуып, таза суық сумен шаю керек, ас үй ыдыстарын пеште кептіру керек, ал асхананы құрғатып сүртіп, тазалау керек. Ыдыстарды жуылмаған күйде қалдыру, әсіресе келесі күнге дейін, мүлдем қабылданбайды, өйткені ыдыстардағы тамақ қалдықтары ыдырап, жағымсыз иіс шығарады, ал жазда шыбындарды тартады. Сонымен қатар, жуылмаған ас үй ыдыстары тотығады, сондықтан қараңғыланады.