Тамырлар мен пиязды өткізу
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер
Сипаттамасы Сәбіз, ақжелкен, ақжелкен, балдыркөк және тұздықтарға арналған пияз текшелерге (5-6 мм), жолақтарға, қалыңдығы 1-2 мм тілімдерге кесіледі. Егер көкөністерді пісіру аяқталғаннан кейін тұздықпен бірге сүрткіш машинадан немесе електен өткізу қажет болса, кесілген дөңгелектердің пішіні маңызды емес, бірақ егер олар жұқа тілімдерге немесе жолақтарға кесілген болса, бәрібір жақсы, бұл жағдайда оларды сүрту оңайырақ. Көптеген тұздықтар үшін туралған көкөністер мен пияз маймен бірге өтеді. Ол үшін майды ыдысқа (табаға, кастрюльге, қорапқа) шамамен 105- 110 С дейін қыздырады, пиязды салады, ал аздап қуырылған кезде сәбіз, ал бірнеше минуттан кейін ақжелкен немесе балдыркөк қосып, мезгіл-мезгіл араластыра отырып, қыздыруды жалғастырады. барлық көкөністер дерлік жұмсақ болғанша. Бұл жағдайда көкөністердің қызаруына жол бермеу керек. Қуырылған көкөністер оңай шайнауы керек және сонымен бірге сәл серпімді болуы керек. Көкөністерді өткізу үшін тұздықтың қандай негізгі өнімдерден жасалғанына, сондай-ақ осы тұздықпен бірге жүретін тағамдарға байланысты әр түрлі жануарлар мен өсімдік майлары қолданылады. Мәселен, мысалы, сүт және қаймақ тұздықтарын дайындаған кезде пиязды сары майға немесе еріген сары майға жіберген жөн. Бір пиязды және тамырларды қызыл ет тұздықтарына жіберу үшін сары майды немесе еріген майды жұмсаудың қажеті жоқ. Бұл тұздықтарды дайындау үшін кілегейлі маргаринді қолдануға болады. Көптеген балық тағамдары мен кейбір ет тағамдары үшін пияз бен тұздыққа арналған тамырлар күнбағыс, зәйтүн немесе мақта майына жіберіледі. 1 кг шикі көкөністерді өткізу үшін 120-150 г май қажет.