Саңырауқұлақтар мен көкөністер қосылған қызанақ соусы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты20 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Саңырауқұлақтар мен көкөністер қосылған томат тұздығы Томат тұздығы - 700 г, сорпа (Фуме) - 50 г, күнбағыс майы - 60 г, май - 30 г, жаңа ақ саңырауқұлақтар - 150 г, пияз - 250 г, тәтті бұрыш - 75 г, сәбіз - 10 г, ақжелкен - 20 г, эстрагон - 5 г, шпинат - 10 г, сарымсақ - 3 г Сәбіз, ақжелкен, тәтті бұрыш пен пиязды жолақтарға кесіңіз, саңырауқұлақтарды жұқа тілімдерге кесіңіз. Дайындалған көкөністерді құтқарып, саңырауқұлақтарды күнбағыс майына бөлек қуырыңыз. Осыдан кейін саңырауқұлақтар мен көкөністерді біріктіріп, томат тұздығын құйыңыз, жоғары концентрацияланған сорпаны (Фуме) қосып, баяу отта 15- 20 минут қайнатыңыз. Пісіру уақыты аяқталғанға дейін 2-3 минут бұрын тұздыққа майдалап туралған эстрагон мен шпинат жапырақтарын, ал пісіру уақыты аяқталғаннан кейін тұзды, майдалап туралған сарымсақ пен майды салыңыз. Тұздық пісірілген көкөністер мен ет сорпаларымен бірге беріледі.