Қаймақтағы жұмсақ нан
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер 750 г сиыр еті, 50 г бекон, 100 г көкөністер (ақжелкен, балдыркөк, сәбіз), 120 г сары май, 5 түйір қара бұрыш, 3 түйір хош иісті бұрыш, 1 лавр жапырағы, 0,5 қасық тимьян, 1 шеңбер лимон қабығы, 250 г қаймақ, 30 г ұн, 0,5 лимоннан лимон шырыны, тұз.
Сипаттамасы Бұл чех асханасының тағы бір тағамы. Бұл соншалықты түпнұсқа болмауы мүмкін, бірақ дәмдеуіштер жиынтығы мен пісіру әдісінің арқасында ол өте мәнерлі дәмге ие. Етті ұзын жолақтарға кесілген беконмен майлаңыз. Пісіру парағын маймен майлап, туралған сәбізді, ақжелкенді, балдыркөкті дәмдеуіштермен салыңыз. Үстіне майланған етті салып, үстіне еріген және сәл салқындатылған сары майды құйып, салқын жерге қойып, 24 сағатқа *жатуға* қалдырыңыз. Екінші күні етті тұздап, пешке салыңыз, көкөністер қызарғанша оны мезгіл -мезгіл сорпамен немесе сумен құйыңыз. Дайын жұмсақ жұмыртқаны бөліктерге бөліп, шырынын сығып, оған қаймақ қосып, ұнмен араластырып, лимон шырынын қышқылдандырыңыз. Кесілген етті табаққа әдемі етіп жайып, алынған тұздықтың бір бөлігін құйыңыз, ал қалғанын тұздық ыдысындағы үстелге жіберіңіз. Бұл тағамды тұшпара мен лингонберри компотымен бірге жейді. Сол сияқты қоянның артқы жағын, еліктің аяғын немесе арқасын да дайындауға болады.