Людовик xv-нің тамағы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Қажет: 800 г қой еті, 2 ас қасық. л. өсімдік майы, 1 түйір сарымсақ, 1 сәбіз, 3 түйір сарымсақ, 1 түйір ақжелкен, дәміне қарай тұз және қара бұрыш.
Сипаттамасы Бұл қуырылған тағамды біз Франция королі Людовик XV құрметіне атадық, ол үлкен тойымсыз болды. Түскі асқа оған көп тамақ берілді, бірақ сіз, құрметті оқырмандар, ешбір жағдайда Луиден үлгі алмайсыз және тым көп жемейсіз, бұл патша сияқты семіз және жалқау болмайсыз. Есіңізде болсын, тамақ рахат пен денсаулық әкелуі керек. Дайындау тәсілі. Қой етін алма сірке суының аздап қышқыл ерітіндісіне 5 сағат салып жібітіңіз. Содан кейін құрғатыңыз, сүлгімен ораңыз, барлық жағынан ағаш балғамен ұрыңыз, сарымсақ түйіршіктерімен сүртіңіз және бетін тұзбен ұсақталған сарымсақпен сүртіңіз. Етті қыздырылған маймен бірге пісірме табаққа салыңыз, жолақтарға кесілген сәбізді себіңіз де, пеште 30-35 минут пісіріңіз, мезгіл-мезгіл босатылған шырындарды құйыңыз. Қуыруды тілімдерге кесіңіз, майдалап туралған ақжелкенге себіңіз. Пісірілген бұршақтармен және ашытылған қырыққабатпен бірге ұсыныңыз.