Еврей стиліндегі сиыр еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Сиыр еті, өсімдік майы, пияз, лавр жапырағы
Сипаттамасы Бұл рецепт бойынша шошқа етін де, тауықты да жасауға болады, бірақ түпнұсқа, әрине, шошқа етін қоспайды. Үлкен кастрюльге аздап иіссіз (жержаңғақ немесе жүгері) өсімдік майын құйып, қатты қыздырыңыз. Сиыр етін тұтас бөлікке бөліп, майлықпен тұздап, кептіріп, осы табаға салып, қуырыңыз (қақпақсыз), осы ыстық майда қыртыс пайда болғанша бұраңыз. Көп қосыңыз (неғұрлым дәмді болса, ол міндетті түрде барлық етті жабады) сақиналарға кесілген пияз және бірнеше лавр жапырағы. Қақпақты жабыңыз, отты өте төмен деңгейге дейін азайтыңыз және ет толығымен жұмсақ болғанша қайнатыңыз (шанышқы оған еркін кіруі керек, ал егер оны пышақсыз бір шанышқымен бөлуге болатын болса жақсы). Қайнату кезінде алдымен көп шырын бөлінеді, бірақ қайнатудың соңында пияз осындай қоңыр тұздыққа айналады және шырындарды қоюлатады. Етті бұқтыру кезінде мезгіл-мезгіл айналдырып, табаның түбінен пиязбен жабу керек. Ыдыс-аяқтарды жасау өте қиын емес, бірақ өте дәмді. Бұл макаронмен жақсы үйлеседі, дегенмен, әрине, картоппен де жасауға болады.