Гаскон стиліндегі кесілген баклажандар
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
![Основное фото](https://mealy.kz/mealy-recipe-logos/recipe-12753-1.webp)
Өнімдер
Сипаттамасы Біз баклажандарды аламыз, жуамыз, түбін кесеміз. Біз ұсақ тұзды аламыз, қара бұрышпен араластырамыз, кептірілген дәмдеуіштерді қосуға болады, бірақ аздап. Біз сарымсақты аламыз, қабығын аршамыз, қалампырды 2-3 бөлікке кесеміз, тұз бен бұрышқа орап, баклажанды ұсақтаймыз. Шпильканы мүмкіндігінше шпилькамен жабу керек, яғни. көтерілу кезінде. (гаскондықтар шошқа майын да итереді). Сіз әлі де кішкене сәбізді шайқауға болады, бірақ аздап - сарымсақ неғұрлым көп болса, соғұрлым дәмді болады. Енді біз баклажандарды кастрюльге тігінен қоямыз, сондықтан зәйтүн немесе басқа да жақсы өсімдік майын құйып, түбіне 2 сантиметр май құйып, пешке қоямыз. Қақпақтың астында баяу отта 2 - 2,5 сағат пісіріңіз. Баклажандар ақсап, кішірейген кезде (бір сағаттан кейін), сіз оларды қуырудың алдын алу үшін оларды өте мұқият ауыстыра аласыз. Тек ұқыпты, олар өте жұмсақ! Төменнен май мен суды алу да пайдалы. Гарнирмен және онсыз, ыстық және суықсыз жеуге болады.