Қамырға толтырылған пияз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Біз ең үлкен 12-14 пиязды аламыз, жуамыз, таңдаймыз және қабығын тазартпай бірнеше минут қайнаған суға батырамыз. Біз алып тастаймыз, суытып, қабығын тазалаймыз. Бүкіл қабырғаны қалдырып, ішін пышақпен абайлап алыңыз. Ішін ұсақтап турап, табаға салып, 3/4 кесе кілегей құйып, одан ботқа пісіріп, електен сүртеміз. Содан кейін біз 1 тауықтың филесін аламыз, оны ет тартқыштан айналдырамыз, 4 жұмыртқа, 200 г еріген сары май мен 4 ұсақ туралған шұжықты қосамыз (қайнатылған шұжықты, тауықтың орнына сиыр етін алуға болады), кішкене үгітілген ірімшік, сүтке малынған 4-5 тілім ақ нан (қабығы жоқ). Дәміне қарай тұз, бұрыш қосамыз, пияз пюресін қосамыз, бәрін жақсылап илейміз және дайындалған пиязды толтырамыз. Содан кейін қамырды дайындаймыз ( доб 200 г сары маймен сүртеміз, 2 сарысы, 1 жұмыртқа және 1/4 кесе арақ қосамыз, шамамен 400 г ұн қосамыз, араластырамыз, 30 минутқа қоямыз. суықта - ұсақталған қамыр шығады). Қамырды мүмкіндігінше жұқа етіп жайып, төртбұрыштап кесеміз. Біз шамды әр шаршының ортасына қоямыз, ал 4 ұшын үстіңгі жағына бүктеп, олар төрт жапырақ түзетіндей етіп, таралмас үшін ортасын қаттырақ қысамыз. Қамырды ұрылған жұмыртқамен майлап, пеште қызарғанша пісіреміз. Егер бар болса, мускат жаңғағын қосуға болады.