Қамырға толтырылған пияз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты30 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Біз ең үлкен 12-14 пиязды аламыз, жуамыз, таңдаймыз және қабығын тазартпай бірнеше минут қайнаған суға батырамыз. Біз алып тастаймыз, суытып, қабығын тазалаймыз. Бүкіл қабырғаны қалдырып, ішін пышақпен абайлап алыңыз. Ішін ұсақтап турап, табаға салып, 3/4 кесе кілегей құйып, одан ботқа пісіріп, електен сүртеміз. Содан кейін біз 1 тауықтың филесін аламыз, оны ет тартқыштан айналдырамыз, 4 жұмыртқа, 200 г еріген сары май мен 4 ұсақ туралған шұжықты қосамыз (қайнатылған шұжықты, тауықтың орнына сиыр етін алуға болады), кішкене үгітілген ірімшік, сүтке малынған 4-5 тілім ақ нан (қабығы жоқ). Дәміне қарай тұз, бұрыш қосамыз, пияз пюресін қосамыз, бәрін жақсылап илейміз және дайындалған пиязды толтырамыз. Содан кейін қамырды дайындаймыз ( доб 200 г сары маймен сүртеміз, 2 сарысы, 1 жұмыртқа және 1/4 кесе арақ қосамыз, шамамен 400 г ұн қосамыз, араластырамыз, 30 минутқа қоямыз. суықта - ұсақталған қамыр шығады). Қамырды мүмкіндігінше жұқа етіп жайып, төртбұрыштап кесеміз. Біз шамды әр шаршының ортасына қоямыз, ал 4 ұшын үстіңгі жағына бүктеп, олар төрт жапырақ түзетіндей етіп, таралмас үшін ортасын қаттырақ қысамыз. Қамырды ұрылған жұмыртқамен майлап, пеште қызарғанша пісіреміз. Егер бар болса, мускат жаңғағын қосуға болады.
Ұқсас тағамдар
Как приготовить Қамырға толтырылған пияз пошаговый рецепт с фото. Время приготовления составляет 30 мин. Полный рецепт вы найдете на нашем кулинарном сайте Mealy.kz
