Біз қамырдан бастаймыз. Ұнға сары май немесе маргарин салып, тураймыз
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер ұн - 2 кесе маргарин - 200 г. қаймақ - 200 г. шұжық тұзы - 1 кг қыша жасылдары
Сипаттамасы пышақпен біз ұсақ үгінділерді алғанша, аздап тұздап, қаймақ қосып, қолымызбен араластыра отырып, тоқаш жасаймыз. Біз оны мұздатқышқа шамамен 40 минутқа қоямыз. Осы уақытта шұжықтармен айналысайық. Біз шұжықты аламыз, оны ұзынынан кесеміз, қышамен жағамыз (біздікінен жақсы), сүйікті көктеріміздің бір бұтағын (кинза, ақжелкен, насыбайгүл және т.б.) салып, жартысын біріктіреміз. Біз мұны барлық шұжықтармен жасаймыз. Содан кейін біз қамырды шығарамыз, оны жайып, бүктейміз, қайтадан жайып, қайтадан бүктейміз. Осылайша 2-3 рет. Соңғы рет қалыңдығы 0,5 см-ге жайылғаннан кейін, жолақтарды кесіп, әр шұжықты спиральмен ораңыз. Парақты ештеңемен майлауға болмайды және оны ыстық пешке салыңыз. Т 250 температурада шамамен 30 минут пісіріңіз. Қалған қамырдан печенье шығады. Үстіне қант себілсе тәтті, сыраға тұздалған, үстіне тұз себілсе, әуесқойларға зире немесе ірімшік.