Толтырылған тауық еті - 4
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Тауық еті (өте үлкен емес ~ 1кг), 2 ас қасық. жарма қасықтары, 1 қайнатылған жұмыртқа, 200 - 300 г ақ нан, тұз.
Сипаттамасы Мен тауықты жуамын, оны кеудеге кесеміз және өте мұқият (бастысы оны жыртып алмау керек), біз оның терісін тазалай бастаймыз (ол іс жүзінде өздігінен бөлінеді), қанаттарын терімен бірге кесеміз, аяқтарындағы теріні ұзына бойына кесеміз және соңында сүйекті сындырамыз (төменгі бөлігі терімен қалады). Енді біз өткір пышақты алып, етті сүйектен кесеміз (қажет болған жағдайда), етті ірі торлы тартқыштан өткіземіз, жарма, жұмыртқа, суланған нан, тұз қосамыз. Барлығын араластырып, тауықтың терісіне саламыз, содан кейін оны тігеміз. Толтырылған тауықты параққа - және ыстық пешке шамамен 40-50 минутқа қоямыз. Кешке жасаған дұрыс, ал таңертең кескен дұрыс - содан кейін ол біркелкі кесектерге кесіледі, ұсақталмайды. Мерекелік үстелде өте әдемі көрінеді.