Венгр стиліндегі тауық еті
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы Saute техникасы - бұл тауық майға қуырылады, содан кейін су, сорпа немесе шарап қосылған өз шырынында қайнатылады. Әдетте, ыдысқа пияз қосылады. Алыңыз: 1,5 кг тауық еті, ұнтақталған қызыл бұрыш, тұз, қара бұрыш, 1 пияз, 15 мл өсімдік майы, 15 г сары май, 250 мл сорпа, 4 қызыл болгар бұрышы, 15 мл томат пастасы, 125 мл қаймақ. Кішкене отта өсімдік майы мен майды табада қайнағанша қыздырыңыз. Дәмдеуіштермен себілген тауықтың аяқтарын терімен төмен қаратып, қоңыр түске дейін қуырыңыз (шамамен 5 минут). Ұнтақталған қызыл бұрыштың күйіп кетпеуін қадағалаңыз, әйтпесе ол ащы болады! Кеуде бөліктерін қосып, тағы 10-15 минут қуырыңыз. Ет қызарған кезде оны аударып, дайын болғанға дейін қуырыңыз. Тауықты табаның бір жартысына итеріп, екінші жағына туралған пиязды салыңыз. Маймен араластырыңыз және пияз жұмсақ болғанша шамамен 3 минут өткізіңіз. Оның қоңыр түске айналуына жол бермеңіз! Тауықты қайтадан табаның ортасына сырғытып, сорпаның жартысын құйыңыз. Қақпақты жабыңыз және 15-25 минут қайнатыңыз. Қызыл бұрышты пісіріп, өзегін алып, тілімдерге кесіңіз. Тауықты табадан алыңыз да, оны жылы ұстаңыз. Табада қалған майды араластыра отырып қыздырыңыз. Ол сәл қалыңдаған кезде томат пастасын қосыңыз. Қалған сорпаны құйыңыз және үнемі араластыра отырып қайнатыңыз. Тауық еті мен жолақтарға кесілген қызыл бұрышты салыңыз, баяу отта 1-2 минут қыздырыңыз. Қаймақ қосып, оны тұздықпен араластырыңыз. Назар аударыңыз! Қаймақ қосқаннан кейін тұздықты қайнатпаңыз, себебі қаймақ қатып қалуы мүмкін.