Тауық еті қосылған палау (тағамдар: грузин)
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Күріш - 2 кесе, тауықтар - 1 дана, сорпа - 800 г, дәміне қарай тұз.
Сипаттамасы Майлы тауықты әдеттегідей пісіріңіз. Тауық сорпасын майы бар таза кастрюльге құйыңыз, отқа қойыңыз және ол қайнай бастағанда, оған сұрыпталған жуылған күрішті құйыңыз да, барлық сұйықтық азайғанша қақпақ астында пісіріңіз. Содан кейін кастрюльден қақпақты алыңыз, кастрөлдің бүйірінен күрішті тазалаңыз, оны үйіндіге жинаңыз, кастрюльді қайтадан қақпақпен жабыңыз және күріш ісінгенше өте баяу отта ұстаңыз. Кәстрөлдің қақпағын мезгіл-мезгіл алып тастау керек және оның ішкі бетінде пісіру кезінде жиналған ылғалды шайқау керек. Пісірілген тауықты бөліктерге бөліп, ыдыстың бір жағына қойыңыз, ал екінші жағына палауды құйыңыз.