"Сүйкімді" печенье
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер
Сипаттамасы маргарин - 250 г. қаймақ - 250 г. тұз - бір шымшым сода - 0,5 шай қасық. сірке суы ұн - 4 кесе салмасы кез келген Маргаринді қаймақпен араластырып, бір шымшым тұз, жарты шай қасық сода, сөндірілген сірке суын немесе лимон шырынын және 4 кесе ұнды қосыңыз. Маргарин жұмсақ болуы керек, содан кейін қаймақпен илеу оңайырақ. Мұның бәрін араластырып, қамырды жақсылап илеңіз. Кейде маргарин сулы болады, содан кейін тағы жарты кесе ұн қосыңыз. Қамырды тоңазытқышқа екі сағатқа қою керек. Содан кейін одан келесі әрекеттерді орындауға болады: Бірінші нұсқа: біз оны қалыңдығы шамамен 0,5 см етіп жайып, төртбұрыштап тураймыз, ортасына шие, өрік, жаңғақ саламыз немесе джем жағамыз (алманың бір бөлігін қолдануға болады, жалпы алғанда, ойға келгеннің бәрі, немесе сіздің қорыңызда не бар). Конверттің көмегімен бұраңыз немесе бүктеңіз. Орташа отта 15-20 минут пісіріңіз, содан кейін қант ұнтағына ораңыз. Егер салмасы жеткілікті тәтті болса, оны сүйектен өткізіп жіберуге болады. Екінші нұсқа: сіз дәл осылай жасай аласыз, бірақ тұзды толтырумен. Үшінші нұсқа: қамырды 4 бөлікке бөліп, диаметрі 15-20 см дөңгелек торттарды жайып, ортасына пицца салмасын салып, үгітілген ірімшік сеуіп, қамырдың шеттерінен бүйірлерін жасауға болады, содан кейін сізде пицца.