Лесковецтен алынған құймақ
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер Мұндай құймақтарды сары маймен ғана жеуге дәмді. Қуырылған жұмыртқамен бірге. Қуырылған сальцпен. Бірақ бәрінің шыңы - құймақ суға батырылған кезде мачанка. Ол осылай жасалады: Майлы шошқа еті алынады (онда ет/шошқа майы шамамен 50/50 құрайды). Қуыруға арналған табада қуырылады. Май жеткілікті мөлшерде еріген кезде пияз қосылады, қызарғанша қуырылады. Осыдан кейін, бұл бизнестің барлығы қаймақпен құйылады (еріген майдың 1 бөлігіне қаймақтың 1,5 бөлігі), араластырылады және үстелге қойылады. Құймақтарды түтікке айналдырып, қаймақ пен қуырылған пияз қосылған майға батырады, ал екінші қолында шанышқы, ал шанышқысында шошқа етінің бір бөлігін жейді. Құрғақ шараппен өте жақсы жуыңыз. Барлығы!"
Сипаттамасы Ол сиқыршылар туралы айтты, мен бәрібір ұйықтағым келмейді... Мен мұндай ішімдікке барғандықтан, мен құймақ туралы да айтайын. Ең қарапайымдары туралы, ешқандай толтырусыз. Қамыр картоптан дайындалады. Сіз жас картоптан жақсы құймақ пісіре алмайсыз, сондықтан негізгі өнімді күтуіңіз керек. Картоп ұсақ үккіште үгітіледі. Содан кейін тұз қосылады. Егер картоп көп шырын шығара бастаса, аздап ұн қосыңыз. Қамырды жақсы ұстау үшін бір -екі жұмыртқа қосуға болады. Дәмі үшін орташа мөлшердегі пиязды бір үккіште үккіштен өткізіп, қамырға қосу ұсынылады. Әрі қарай дайындықтағы айырмашылықтар келеді. Бірінші нұсқа, мүмкін, ең танымал, бірақ мен оны құрметтемеймін: Құймақ өсімдік майына қуырылады. Қамырдың қасықшасы өсімдік майы қайнап жатқан табаға жайылады, содан кейін қамыр жайылады, сонымен бірге құймақ қытырлақ және қалың, бірақ диаметрі кішкентай болып шығады. Олар мұны, әдетте, қаймақпен, қуырылған шошқа етімен (майлы) немесе басқа нәрсемен жейді. Екінші нұсқа, сүйікті: Мачанкамен құрғақ құймақ ". Шойыннан жақсырақ және үлкенірек таба қызады. Шошқа майының бір бөлігі шанышқыға қойылады және табаны аздап жылтырату үшін осы бөлікпен аздап майланады. Осыдан кейін, бір-екі қасық қамырды табаға бірге жайып (табаны ысылдай бастайтындай температурада) және қамырды табаға жайып, осындай жұқа құймақ жасайды. Ең жақсы өлшемді "Шамамен алақаннан", яғни 15х10 см деп тану керек. Осыдан кейін, табаның бүйірінен құймақ қуырылады және жабысып қалады, ал екінші жағынан ол кебеді. Дәл сол кезде құймақ дерлік кебеді және оның бетінде шикі қамырдың кішкене аралдары ғана қалады (5% -дан аспайды), содан кейін құймақ төңкеріліп, екінші жағынан кептіріледі.