Страсбург пирогы
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты5 минут
Өнімдер Қолға емес, ауызға құлау үшін. Қалған ақуызды салманы салмас бұрын қамырды ішіне жағу үшін пайдалану керек. Сонда қамыр былжырап қалмайды. Қамыр үшін майдың орнына майды қолдануға болады. Пиязды сары майға да жіберуге болады, салмасы тығызырақ болады, оны жеу оңайырақ болады. Қаймақ-жұмыртқа салмасы бар пиязды төсеу алдында жақсылап араластырып, содан кейін қамырға салған дұрыс. Тұмшапештің түбінде алғашқы 15-20-25 минут пісіріңіз, содан кейін түбі күйіп қалмас үшін, үстіңгі жағы қызарғанша грильге көтеріңіз. Қалаған түске дейін ұзағырақ пісіруге болады. Ең бастысы, толтыруды пісіру керек. Пиязды қуыруға емес, қайнатуға, қайнатуға рұқсат беру керек, сонда атышулы пияздың иісі пайда болмайды. Сондай-ақ, пияздың түбін кесіп тастау ұсынылады, ол пияздың иісін бәрінен бұрын сезеді. Дегенмен, бұл міндетті емес. Оны ыстық та, суық та жеуге болады, сорпаға да, шайға да беруге болады. Жалпы, осы технология негізінде әртүрлі салмасы бар пирогтардың тұтас сериясын жасауға болады. Мен жасыл бұршақтармен, гүлді қырыққабатпен, Брюссель өскіндерімен, сәбізмен және жасыл бұршақпен (барлығы поляктардың мұздатылған көкөністері), шұжықтармен, шұжықтармен жасадым, тек қажетті дәмдеуіштерді қосу керек.
Сипаттамасы Қамыр үшін: 100-120г сары май, 2 ас қасық қаймақ, 2 ас қасық картоп крахмалы, 1 стакан ұн, пышақтың ұшында сода. Толтыру үшін: 1 стакан қаймақ, 2-3 жұмыртқа (жақсырақ 3), пияз 4-5-6 бас орташа мөлшерде. Пиязды сақиналарға кесіңіз, жұмсақ болу үшін және пияздың ерекше иісі жоғалып кетуі үшін күнбағыс майының аз мөлшерінде (қақпақсыз) қайнатыңыз. Салқындатып, тұз себіңіз. Қаймақты жұмыртқамен тегіс болғанша шайқаңыз және аздап тұз себіңіз. Қамырды жоғары жиектері бар табаға салыңыз (күнбағыс майымен жақсы майланған, ең оңай жолы - пияз әлсіреген табаға) және табаның жоғары шеттері қамырмен жабылатын етіп қолыңызбен созыңыз. Содан кейін дайындалған пиязды салып, тегістеп, дайындалған қаймақпен жабыңыз. Қамырдың шеттерін қаймаққа пышақпен бүктеңіз. Жақсы қыздырылған пеште 200-220 градус температурада 35-40 минут пісіріңіз. Сорпамен бірге беріледі, бірақ бұл жай ғана мүмкін. Еленген ұнды ыдысқа салыңыз, крахмал, сода, қаймақ салыңыз, жұмсартылған майды салыңыз (бөлме температурасында), оны пышақпен ұсақтап тураңыз, қамыр илеңіз, жақсылап араластырыңыз, тоңазытқышқа 30 минутқа қойыңыз. Қамырға бір сарысын қосуға болады. Ол қамырды сол күйінде қалдырады, бірақ белгілі бір беріктік береді.