Балықпен бәліш - 2
Қосылды: 10.09.2024 0
0
Дайындау уақыты
Өнімдер <2-й вариант> Қамыр қабаты (астыңғы қабық), пияз қабаты, балық қабаты (бірақ тым құрғақ емес), тұз, лавр жапырағы, май (мөлшері есімде жоқ), қамыр қабаты (үстіңгі қабық), оның тесіктері 3-4-5-6, астыңғы және үстіңгі қабықтары қысылып, пешке 1 сағатқа қойылады. Бағалы шырынның бір тамшысы да босқа кетпеуі керек !!!. Жабыңыз, отты азайтыңыз, қалағаныңызды қысқартыңыз, бірақ бұл емес.
Сипаттамасы <1-й вариант> Қамыр үшін: 1 стакан айранға 1 десертке қосыңыз. л. қант, 0,5 шай қасық. сода және бір шымшым тұз. Маргарин пакетін (250 г) ерітіңіз, бәрін біріктіріңіз, қалың қаймақ тәрізді қамыр алу үшін 3-4 кесе ұн қосыңыз (ол ағып кетпейді) және тоңазытқышқа салыңыз (міндетті түрде!) 3-4 сағатқа. Салмасы - салатсыз салат тәрізді: майға немесе шырынға 2 банка консервілер, жақсырақ саура, 6-7 жұмыртқа, қатты пісірілген және майдалап туралған, майдалап туралған ірі пияз (қуыруға болмайды), тұз, бұрыш - дәміне қарай. Содан кейін науаны қыздырыңыз, аздап май жағыңыз, қамырды екіге бөліңіз (екінші жартысы - қайтадан суықта, ол қызып кетпес үшін), жұқа етіп жайыңыз - 0,5 см -ден аз, + толтыру, қамырдың қалған бөлігін жайыңыз - үстіне, шеттерін қысыңыз. Ол шамамен 30-40 минут пісіріледі. Пирогтың артықшылығы: асқазанға ашытқы қамыры сияқты "ауыр" емес. Майы аз балық алынады. Ол қайнатылады, кішкене бөліктерге бөлінеді. Сондай-ақ, көптеген қуырылған (бірақ қатты пісірілмеген) пияз, майдалап туралған тік жұмыртқалар лақтырылады, сіз күріш аласыз. Қысқа қамыр сияқты қамыр (маргарин + жұмыртқа + сүт немесе қаймақ + тұз-сода-қант + ұн), бірақ өте құрғақ - яғни. илектеу кезінде жұқа, қабыршақталған торттар алынады. Осындай екі торттың арасына салманың қалың қабатын салып, шеттерін ақырын шымшып, үстіңгі тортты қалған қамырдың жолақтарымен безендіріп, қызарғанша пешке қоясыз. Дәмі біршама дөрекі болып шығады. Бірақ содан кейін бұл пирогтың қызығы - қамыр құрғақ және қытырлақ, ал салмасы өте жұмсақ. Ең бастысы - тез жасалады